Energie besparende horeca koelingen

Professionele koelingen en vriezers zijn grootverbruikers in uw horeca keuken als het om stroom gaat. Ze staan 24 uur per dag 7 dagen per week 52 weken per jaar aan en zijn goed voor 25% van uw totale energie verbruik. Doordat de energiekosten de pan uit rijzen, is het verstandig om kritisch de kijken naar uw keuken apparatuur.

Doordraaien of vervangen?

U denkt bij besparen wellicht niet snel aan een nieuwe koeling, maar toch kan het zeer interessant zijn om tijdig de koelingen te vervangen voor een zuiniger model. De horecakoeling is namelijk één van die energieslurpers waar je zelf als horecaondernemer niet meteen bewust van bent. Die koeling die al jaren draait, die zal het toch nog wel even uithouden? En is er wel ruimte voor een investering? Terechte vragen, maar u wilt ook zorgeloos uw klanten kunnen bedienen. Vanaf een leeftijd van 7 jaar en ouder blijkt het vervangen van een koeling de beste optie. Door de razendsnelle innovatie op het gebied van duurzaamheid worden de koelingen steeds zuiniger. U bespaart bij vervanging van een stekkerklare koeling al snel minimaal 40% op het energieverbruik. Dat zijn forse besparingen waar u direct voordeel van heeft. Daarnaast is het bij ons mogelijk om deze koeling koelingen-zonder-rente

Zorg voor een lage omgevingstemperatuur

Hoe koeler de ruimte waar de koel- en vrieskasten staan, hoe minder hard uw koeling moet werken. Voor optimaal functionerende koeltechniek is het belangrijk dat de omgevingstemperatuur zo laag mogelijk is. Vermijd direct zonlicht, plaats uw apparatuur niet dicht in de buurt van warmte bronnen, zoals een fornuis of grill en zorg voor voldoende ventilatie in uw keuken en rondom uw koel- en vries apparatuur.

Lades in plaats van deuren

In een professionele horeca keuken gaat de koeling tientallen keren per dag open. Door het plaatsen van lades i.p.v. deuren in u koeling of vriezer gaat er minder koud verloren bij het openenen van het apparaat. Vooral bij koelwerkbanken en onderkoelingen zijn lades handig.

Reinig regelmatig de condensor

Vuil- en stofresten hopen zich op en dat werkt als een isolatielaag waardoor de koeling zijn warmte niet goed kwijt kan. Hierdoor verbruikt de koeling aanzienlijk meer energie dan nodig is. Naast het energiebesparende aspect verlengt u ook de levendsduur van uw koel- en vriesapparatuur door regelmatig alles correct te reinigen. Dit moet u ongeveer eens per drie maanden reinigen met een zachte borstel / stofzuiger.

Controleer regelmatig de deurrubbers en maak deze schoon

Deurrubbers zorgen ervoor dat uw koeling goed gesloten is en dat er geen koude lucht kan ontsnappen. Door kapotte, gescheurde of vieze deurrubbers verdwijnt de koude lucht naar buiten. Naast dat u hierdoor een hoger energieverbruik krijgt, uw koeling moet immers harder werken om koud te blijven, krijg u ook een slecht koelresultaat. Dit kan weer effect hebben op uw producten.

Koel producten eerst terug alvorens u deze in uw koeling of vriezer plaatst

Wij zien helaas regelmatig dat koks warme producten direct in de koeling of vriezer plaatst. Hierdoor loopt de temperatuur in de koeling omhoog. De machine moet direct hard aan het werk om de temperatuur weer omlaag te krijgen. Laat warme producten daarom altijd eerst afkoeling. Moet u uw producten snel terugkoelen? Maak dan gebruik van een blastchiller of schockfreezer.

Energie investerings aftrek

Met energiebesparende maatregelen komt u al een heel eind. Maar vooral energiezuinige koel- en vriesapparatuur zorgt voor een flinke energiebesparing. Voor sommige koelapparatuur profiteert u zelfs van fiscaal voordeel dankzij de Energie Investering Aftrek, ook wel de EIA-regeling. Informeer bij onze adviseurs welke koelingen en vriezers hiervoor in aanmerking komen.

Klantenservice en snel contact opnemen

Snel regelen in uw account

Volg uw bestellingen, betaal uw facturen, bekijk  tegoeden en spaar punten op uw
bestellingen.

Snel contact opnemen?

We helpen u graag de juiste keuze te maken.
Onze klantenservice staat van 09.00 - 17.00 uur voor u
klaar.